torstai 23. huhtikuuta 2015

BBHF 2015 esiintyjät on nyt julkaistu!

Kansalaiset! Meillä on ilo ilmoittaa seitsemättä kertaa järjestettävän Blueberry Hill Jazz & Blues Festival 2015 artistit. Ilmoitan myös, että olemme tosi tyytyväisiä saaliiseemme!

Kuten varmaan jo tiedätte, festari on tänä vuonna kaksipäiväinen. Perjantaina 7. elokuuta herkuttelemma Jazz-musiikista ja lauantaina 8. elokuuta ahmimme Bluesin säveliä.

Meillä järjestäjillä on ollut jo monivuotinen haave tuoda yleisöllemme Jazzin suurimpien legendojen musiikkia. Nämä legendat ovat tietysti Bebop Jazzin kuninkaalliset saksofonisti Charlie Parker ja trumpetisti Dizzy Gillespie.

Tämän jazz-unemme toteuttaa Kalevi Louhivuori Quintet. Kysyttäessä kiinnostusta ja mahdollisuutta saada hänet festarillemme hän vastasi:
"Dizzyn sekä Parkerin musiikki on myös hyvin lähellä sydäntäni, mikä on tärkeää autenttisen konsertin järjestämiseksi. Lyhyesti sanottuna olen kiinnostunut."

Trumpetisti Louhivuori on keskeisimpiä nuoren polven jazzmuusikoita Suomessa ja tunnettu myös maailmalla. Parkerin ja Gillespien kekseisen tuotannon lisäksi kvintetti soittaa myös Louhivuoren omaa tuotantoa.

Bluespäivän vetonaulamme on Micke Björklöf & Blue Strip, joka on julkaissut juuri kuudennen levynsä. Maaliskuussa pidetyssä Finnish Blues Awards -gaalassa yhtye valittiin vuoden yhtyeeksi!

Helmikuussa omin silmin ja korvin Helsingissä Juttutuvan lavalla koettuna bändi toimi livenä erittäin hyvin ja miellytti muitakin kuin bluespuritaaneja.

Muita esiintyjiämme perjantaina ovat Noora Karppanen Band, joka tulkitsee tuoren sovituksin melodisia jazzklassikoita. Nooran laulutaidot todettiin jo viime vuotisella festarillamme ja Koli Jazzissa North River Ensemblen solistina ja halusimme pyytää hänet uudestaan, mutta entistä enemmän laulun ehdoilla.

Joensuulainen gypsy jazzia soittava Mats trio jatkaa Django Reinhardtin musiikin linjoilla, jota Amerikassa nimeä tekevä Olli Soikkeli on festarillamme jo ansiokkaasti tehnyt tutuksi.

Jazz-illan yllätysvetona toimii siirtolavalla vaihtojen aikana soittava  Toppo Koposen ja Jukka Hyrkäksen duo Tekramütisch, joka tahdon kutsua henkiseksi jazziksi, joka avartaa musiikillista ajattelua yhtä lailla kuin ajatuksia musiikista.

Blues-iltaa tähdittää pitkänlinjan kitaristi ja muusikko Jarkka Rissanen Tonal Box Trio. Tuuballa maustettu trio tekee roots-musiikista mainioita tulkintoja yleisön nautittavaksi.

Joensuulaisen Heavy Tikkasen luotsaama kuusihenkinen Sinner's Soul tuo festarille iloisen energistä roots-musiikkia, bluesia, rhythm & bluesia, soulia ja New Orleans -rythmejä.

Siirtolavamuusikkomme tulee britteinsaarilta, Suomessakin asunut Rambling Rob Young, joka esittää mestarillisesti peltikitaralla eli National tricone resonator kitaralla itseään säestäen Delta-bluesin klassikoita.

Lisäksi pyrimme järjestämään päiväohjelmaa lauantaiksi, ja toivomme, että mahdollisimman moni saapuisi festarillemme molempina päivinä. Tästä tulee hieno festivaali!

Järjestämme linja-autokuljetuksen Joensuusta entiseen malliin kumpanakin iltana. Neuvottelemme edullisista ryhmämajoitustiloista eri ilomantsilaisten majoitusliikkeiden kanssa ja luonnollisesti edulliset teltta- ja asuntoautopaikat ovat käytettävissänne alueellamme.

Seuraa tiedotustamme täällä ja facebookissa Blueberry Hill Festival -sivulta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti