tiistai 28. kesäkuuta 2016

Blueberry Hill Jazz & Blues Festival tarjoaa timantteja!

Elokuinen BBHF festivaalimme Ilomantsissa (5.-6.8) tarjoaa tänä vuonna sellaisia timantteja, että ne kannattaa tulla poimimaan niin läheltä kuin kaukaa. 
Perjantai-iltaa voisi sanoa lähes ainutlaatuiseksi ja tasoltaan niin korkealaatuiseksi, että tällaista iltaa on harvoin tarjolla. Olli Soikkeli on tullut Amerikoista "lomailemaan" kotimaan kamaralle ja tulee esiintymään festarillemme jo kolmatta kertaa. 
Tällä kertaa hänellä on mukanaan toinen  gypsy jazz kitaravelho, hollantilainen Paulus Shäfer, joten luvassa on melkoinen musiikkillinen ilotulitus.  Heidän kokoonpanonsa Hot Club d'Europe julkaisi tämän vuoden alussa jo toisen levynsä.
Tunnelma on varmasti lämmin, kun Soikkelin trion jälkeen lavalle astuvat Suomen kuumimmat jazzmuusikot Verneri Pohjola Quartetissa. Trumpetisti Pohjolan lisäksi orkesterissa soittavat Antti Lötjönen (basso), Teppo Mäkynen (rummut) ja Aki Rissanen (piano).
Kyseessä on siis varsinainen superkokoonpano Suomen arvostetuimpia ja kansainvälisestikin tunnettuja jazzmuusikoita. He soittavat myös Pohjolan viime vuonna julkaistulla ja vuoden jazzlevynä palkitulla Bullhorn -levyllä. Myös Mäkynen ja Rissanen ovat julkaiseet lähiaikoina soololevynsä. 
Festivaalillamme on tapana tuoda esille myös paikallista osaamista ja meillä on ilo esitellä yleisöllemme lahjakas ilomantsilainen Elli & Joonas Nuutinen, jotka toimivat illan avaajina pian kello 18 jälkeen.  
Huomatkaa, että paikalle pitää tulla ajoissa, sillä jazzyleisömme toivomuksesta musiikillinen ilta päättyy korvaherkkujen osalta jo kello 22 maissa. Alustavasti Soikkelin trio aloittaisi noin klo 19 ja Pohjolan kvartetti noin kello 20.30. 
Lauantaisen bluesillan pääesiintyjiä ovat tammikuussa Finnish Blues Awardseissa viime vuoden tulokkaana palkittu helsinkiläinen White Knuckles Trio. Persoonallisessa triossa soittavat
Knucklebone Oskar (kitara), Mr Hillside (piano) ja Yukka White (rummut ja laulu).
Tomi Leino Trio on yksi ahkerimmin ja menestyneimmin Suomessa ja Euroopassa keikkailevista bluesbändeistämme. Triolta ilmestyi keväällä uusi "Hip Shootin' -levy". Kitaristi Leinon
lisäksi triossa soittaa bassoa Jaska Prepula ja rumpuja Mikko Peltola.
Mielenkiintoinen ja miellyttävä festivaalituttavuus on Ninni Poijärven ja Mika Kuokkasen duo, joka esittää omaa folkin, countryn ja bluesin sävyttämää juurimusiikkiaan. Heiltä ilmestyi
sympaattinen Vagabond Moon -levy vuonna 2013.
Illan yleisön virittää sopivaan tunnelmaan porvoolainen Carl Olin Band, joka soittaa niin soulia, bluesia, jazzia kuin rokkiakin. Olin on  muuten laulanut Blueberry Hillissä aiemminkin, vuoden 2014 jameissa.  

Tänä vuonna jameja ei enää järjestetä, mutta lauantai-illan päättävät sisätiloissa Elli&Joonas Nuutinen. 

Festivaalien soundeista ja visuaalisuudesta vastaa viime syksyiseen tapaan joensuulainen Valoparta Oy. 
Sen sijaan Joensuusta perinteisesti järjestettyä bussikuljetusta emme tänä vuonna valitettavasti toteuta. 
Ilomantsissa Maukkulan Mustikkamäellä järjestettävä mukavatunnelmainen festivaali järjestetään jo kahdeksatta kertaa.

Tervetuloa läheltä ja kaukaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti